Parijs laat de concurrentie ver achter zich in het lijstje van favoriete bestemmingen bij de Belgische zakenman en -vrouw. Dat blijkt uit cijfers van BCD Travel, dat met een marktsegment van 25 procent de marktleider is in het organiseren van zakenreizen. Op basis van het aantal boekingen in 2007 stelde het bedrijf een toptien van de populairste zakenreisbestemmingen op.

De lichtstad laat andere bestemmingen ver achter zich aan de top van het lijstje. De topdrie wordt verder aangevoerd door Londen en Frankfort. Concrete cijfers werden niet bekendgemaakt, maar Parijs zou dubbel zoveel reizigers tellen als Londen. Opvallend: alle steden in de toptien zijn Europese steden. Milaan, Munchen, Genève, Madrid, Barcelona, Praag en Rome maken het lijstje compleet. 'De Belgische zakenman heeft een voorkeur voor dichtbijgelegen zakencentra', verklaart Jean-François De Mol, marketingdirecteur van BCD Travel. 'Praag bevestigt zijn populariteit als zakenreisbestemming.' De eerste niet-Europese bestemming in de rangschikking is New York, dat de veertiende plaats claimt. 'Het blijft een topbestemming voor banken en door de lage dollar gaat de stad erop vooruit', zegt De Mol. Op de tweede en derde plaats van de bestemmingen buiten Europa staan Dubai en Sjanghai. 'We merken ook een sterke vooruitgang van Aziatische steden als Singapore', aldus De Mol. 'Sjanghai steeg vorig jaar al, we zitten mee op de trend van de Chinese markt die explodeert.'

BTC Travel zag een grote toename van het aantal reizen per trein. 'Thalys en Eurostar kennen een geweldig succes', klinkt het. Het aantal boekingen met de hogesnelheidstrein naar Londen is even hoog als het aantal vluchten naar de Britse hoofdstad. Het aantal treinreizen van zakenlui naar Londen steeg in 2007 zelfs met 15 procent. (adg)