dienstenafdeling Roterende Machines van de Zweeds-Zwitserse groep ABB in de Benelux. Maintenance Partners is opgericht na een management buy-out van deze afdeling van ABB Service Benelux door het huidige management, met name Johan De Coster, Wim Schelfaut, Dirk De Nutte en Marc Melis.

ABB is een productiebedrijf dat wil evolueren naar een kennis- en servicebedrijf, gefocust op industriële IT en automatisatie. Daarom wordt de productie stelselmatig afgebouwd. Zo ook de divisie Roterende Machines.

Die afdeling is overgenomen door Maintenance Partners. Via een netwerk van werkmaatschappijen, vijf aparte bedrijven, wil de overnemer de klant een totale technische dienstverlening aanbieden voor het onderhouden en herstellen van het machinepark. De onderhoudswerken worden zowel bij één van de werkmaatschappijen als bij de klant uitgevoerd.

De werkmaatschappijen hebben hun oorspronkelijke naam, van voor de overname door ABB, teruggekregen. Enkel voor de Nederlandse vestiging is dit niet het geval.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in