LOMMEL -- Hanssen Transmission, de Antwerpse producent en ontwerper van aandrijfsystemen voor onder meer windturbines, is maandag een aanwervingsronde gestart voor de nieuwe fabriek op de industriezone Balendijk in Lommel. Het bedrijf zoekt op korte termijn 152 werkkrachten, voornamelijk technisch geschoolde arbeiders.

Dat heeft afgevaardigd bestuurder Georges Roobaert van Hanssen Transmission vandaag bekendgemaakt.

Het bedrijf wil 104 technische arbeiders, 37 technische bedienden en 11 administratieve bedienden aanwerven. Het zal in eerste instantie rekruteren in Lommel en omgeving. ,,We weten uit ervaring dat operatoren en arbeiders werk zoeken binnen een straal van maximum 30 kilometer van hun woonplaats'', aldus Roobaert.

Eerder dit jaar stelde Hanssen Transmission al 28 personen tewerk. Met de nieuwe aanwervingen zullen er eind 2003 in de Lommelse vestiging van Hanssen Transmission 180 mensen werken.

De bouwwerken voor de nieuwe fabriek schieten inmiddels goed op. De ruwbouw zal vermoedelijk in het voorjaar van 2003 afgerond kunnen worden. In Lommel zullen aandrijvingen voor grote windturbines geproduceerd, geassembleerd en getest worden.

Met de bouw van de fabriek is een investering van 93 miljoen euro gemoeid. Die gaat gepaard met de creatie van in totaal 300 jobs. Tegen 2005 werft Hanssen Transmission nog eens 120 medewerkers aan.

Hanssen Transmission is gespecialiseerd in de productie van aandrijfsystemen voor windturbines, koeltorens, transportbanden en waterzuivering. Het bedrijf kende vorig jaar een recordomzet van 95 miljoen euro en stelt wereldwijd meer dan 800 mensen tewerk.