BRUSSEL - Zo'n 150 personeelsleden van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB hebben vanmiddag betoogd voor het kabinet van de Brusselse minister voor Openbare Werken en Vervoer Jos Chabert. Ze eisen betere werkomstandigheden en zekerheid voor de toekomst. De minister, die de vakbondsafgevaardigden ontving, vroeg de geplande 24-urenstaking vrijdag niet te laten doorgaan.

De vakbonden maakten gisteren op een persconferentie al duidelijk dat het om meer gaat de ongelijke verdeling van de extra premies. Die premies werden intussen ingetrokken. Ze zijn vooral ontevreden over de verslechtering van de werkomstandigheden en het management van de directie.

Om hun ongenoegen te uiten verzamelde het MIVB-personeel rond 14 uur voor het kabinet van Chabert. Ze riepen er om het ontslag van de MIVB-directie.

Minister Chabert toonde begrip voor de problemen en liet weten dat hij morgen de vakbonden en directie samen aan tafel wil krijgen om een staking alsnog te voorkomen. ,,We zijn natuurlijk bereid te luisteren naar nieuwe voorstellen van de directie'', zegt Alex Vonck van het ACOD, ,,maar men mag de koppigheid en de ontevredenheid van de basis niet onderschatten''.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig