BAGDAD -- Twee Amerikaanse burgers die werkzaam waren voor het Amerikaanse bestuur in Irak en hun Iraakse tolk, zijn gisteren avond doodgeschoten. Opstandelingen vermomd als politiemensen dwongen de auto van het drietal te stoppen, en schoten hen dood. Dat gebeurde op een weg even buiten de stad Hillah, in het zuidelijke centrale deel van Irak.
De Poolse troepen die in de regio zijn gestationeerd hebben in verband met deze aanslag vijf Iraakse verdachten aangehouden. Zij worden naar Bagdad overgebracht voor verhoor door de Amerikaanse troepen, aldus de woordvoerder.

Maandag kwam een Iraakse burger om het leven toen een door Amerikaanse soldaten afgevuurde granaat doel miste. Dat gebeurde in Ejba in het noorden van Irak, meldt het Amerikaanse leger. De granaat was bedoeld voor vijandige strijders, maar trof per abuis een gebouw. Ook raakte een burger gewond. Het leger heeft een onderzoek ingesteld.

In Baqouba raakte vandaag een persoon gewond toen bij het kantoor van de Opperste Raad voor de Islamitische Revolutie in Irak, de grootste sjiitische partij van het land, een bom ontplofte. De verantwoordelijkheid voor de aanslag werd niet direct opgeëist.