BRUSSEL - Oud-CVP-kamerlid Luc Willems stapt over naar de NCD-groep van Johan Van Hecke. Dat heeft hij vanavond op het VRT-journaal bevestigd.
Willems, die momenteel in de Oost-Vlaamse provincieraad en de Aalsterse gemeenteraad voor de CD&V zetelt, ziet het NCD-project eerst zelfstandig groeien om dan met ander partijen ,,zoals de VLD'' te zoeken naar een gemeenschappelijke sokkel waarop een nieuwe volkspartij kan groeien.

Progressief

Willems ontpopte zich de voorbije jaren tot een christen-democraat met uitgesproken progressieve ethische en sociaal-economische standpunten. Zo werd zijn standpunt voor gelijke rechten voor homo's en hetero's door de CVP niet in dank afgenomen. ,,Mijn hart bloedt, maar bij de CD&V is er geen vernieuwing'', zei Willems zondag.

Op de vraag of hij met zijn standpunten terecht kan bij de VLD stelt Willems dat de mentaliteit in Vlaanderen sterk gewijzigd is en dat de Vlaming ,,niet langer een boodschap heeft aan het opgestoken vingertje''. ,,Verdraagzaamheid ten aanzien van persoonlijke keuzes kan thans met bijvoorbeeld de VLD gemaakt worden om aan te sluiten bij de grondstroom in Vlaanderen.'', aldus de nieuwe NCD-er.

Als boegbeeld van de Aalsterse CD&V met goede electorale scores, vreest Luc Willems niet dat hij door zijn kiezers voor zijn overstap zal afgestraft worden.

Eerder op de dag raakte al bekend dat ook Paul Staes de overstap naar de NCD maakt.