EINDHOVEN -- Daf Trucks brengt vanaf deze week minder vrachtwagens op de markt. Door de teruglopende vraag in Europa verlaagt het bedrijf de productie van 120 naar 104 voertuigen per dag. Dat heeft een woordvoerder van Daf vandaag bevestigd.

Het aantal arbeidskrachten op de locatie in Eindhoven wordt met driehonderd teruggebracht, door minder gebruik te maken van interimarbeid. Ook in de Belgische vestiging van Daf wordt gesneden in de productie. In Westerlo verdwijnen naar schatting 170 banen, voornamelijk door tijdelijke contracten niet te verlengen. In totaal werken bij Daf 6000 mensen.

Volgens een woordvoerder ondervindt Daf meteen de gevolgen als de vraag naar trucks terugloopt. ,,Wij bouwen alleen vrachtwagens die verkocht zijn, we leggen geen voorraden aan. Zodoende zijn er direct consequenties als de vraag fluctueert.''

Volgens Daf is er echter geen reden tot pessimisme. ,,Het gaat wat minder dat is waar. Maar vorig jaar hebben we uitstekend gedraaid en ook voor dit jaar ziet het er echt niet slecht uit.''

Vorig jaar zag Daf de winst met bijna 30 procent stijgen tot 277 miljoen gulden (123,6 miljoen euro). Het concern leverde toen ruim 38.000 trucks af.