ROME -- De Italiaanse regisseur Michelangelo Antonioni wil op 89-jarige leeftijd een nieuwe film maken. Na zes jaar stilte heeft Antonioni weer inspiratie voor een nieuwe prent. Voor 'Eros' zou Antonioni gaan samenwerken met de Spaanse regisseur Pedro Almodovar en Wong Kar-Wai uit Hongkong. Dat meldt de Italiaanse krant La Repubblica vandaag.
'Eros' zou een episodefilm worden. Het deel dat Antonioni regisseert, draait om twee vrouwen en hun liefde voor dezelfde man. Volgens Enrica Antonioni, de vrouw van de regisseur, zijn daarbij enkele ,,zeer erotische scenes'' gepland. De opnames van de film zouden plaatsvinden in Toscane.

Cultregisseur

In de jaren '60 groeide Antonioni uit tot een ware cultregisseur met films als ,,Blow up'' en ,,Zabriskie Point''. Voor ,,The Adventure'' kreeg hij in 1960 de speciale prijs van de jury in Cannes. In 1985 werd Antonioni getroffen door een beroerte waardoor hij niet meer kon spreken en gedeeltelijk verlamd raakte. Zijn comeback maakte hij in 1995 met ,,Beyond the Clouds''. Voor die film werkte hij ook al samen met een andere regisseur, Wim Wenders.