AMSTERDAM -- Dexia Bank Nederland gaat snijden in het personeelsbestand. Bij de Nederlandse poot van het Belgisch-Franse financiële conglomeraat verdwijnen 75 banen. Dexia schat dat bij de reorganisatie dertig tot veertig gedwongen ontslagen zullen vallen, dat heeft een woordvoerder vandaag verklaard. Bij Dexia Nederland werken 1300 mensen.

Dexia is in Nederland eigenaar van de zakenbanken Kempen&Co en Labouchère. De top van de onderneming gaf begin deze maand al aan zich bij zijn 'private banking' activiteiten (bankieren voor rijke klanten) vooral te richten op het vermogensbeheer. Het vermogensadvies (over samenstelling van aandelenportefeuilles) wordt afgebouwd.

Belangrijke reden voor de huidige ingreep is de mindere economische conjunctuur, die tot een afgenomen belangstelling van beleggers heeft geleid. Verder bracht verzekeraar ASR eind vorig jaar zijn beheerd vermogen (1,2 miljard euro) onder bij moeder Fortis. De ASR-portefeuille omvatte zo'n 20 procent van het beheerd vermogen van Dexia-dochter Kempen&Co.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig