BRUSSEL - Sabena voert nog steeds geen waardetransporten uit vanop de luchthaven van Zaventem. Het embargo dat gisterenochtend werd ingesteld kwam er volgens de luchtvaartmaatschappij omdat de veiligheidsmaatregelen die 12 dagen geleden werden genomen, onvoldoende worden uitgevoerd. De federale politie ontkende in een donderdag verspreide mededeling echter dat zij zich niet aan de gemaakte afspraken zou houden.

,,De federale politie heeft een tactisch concept uitgewerkt om de bescherming van het personeel op de tarmac van de nationale luchthaven in Zaventem gevoelig te verhogen'', aldus de mededeling.

Volgens de federale politie betekent dit echter niet dat de ordediensten permanent zichtbaar zijn voor het personeel. Woordvoerster Els Cleemput verklaarde aan BELGA dat dit concept werd uitgevoerd zoals afgesproken. ,,Het enige punt dat nog moet worden uitgeklaard is het informatie-overleg, waarvan de praktische organisatie in handen is van Sabena''.

Gisteren bekritiseerde ook de Hoge Raad voor Diamant het ingestelde embargo op waardetransporten van Sabena. Ook hier wijt men het niet uitvoeren van onder meer diamanttransporten aan het moeilijke sociale klimaat bij Sabena.