PALERMO -- De Italiaanse politie heeft vandaag in de Siciliaanse hoofdstad Palermo de maffioso Salvatore Sciarabba gearresteerd. Sciarabba zou een vertrouweling zijn van Bernardo Provenzano, de beruchte 'capo dei tutti capi' (baas van alle bazen) van de Siciliaanse maffia Cosa Nostra.

Al zes jaar werd naar Sciarabba gezocht. Bij een inval in een appartement nabij het gerechtsgebouw in het centrum van Palermo werd hij gevat. De politie nam ook drie pistolen, verschillende messen, mobiele telefoons en 20.000 euro in beslag.

Maffia-experten zeggen dat Sciarabba na de arrestatie van twee andere maffialeden, Benedetto Spera en Antonino Giuffre, de rechterhand werd van Bernardo Provenzano, die zich al veertig jaar verborgen houdt.

Deze 70-jarige maffiabaas zou het brein zijn achter een tijdelijke wapenstilstand tussen de rivaliserende maffiafamilies op Sicilië na de golf van vergeldingsacties in de jaren negentig. Provenzano nam in 1993 de leiding over de Cosa Nostra over van peetvader Salvatore 'Toto' Riina.