LOKEREN - Filip De Wilde gaat aan de slag bij eersteklasser Lokeren. De 39-jarige doelman en ex-international (32 selecties) heeft vanavond op Daknam een contract ondertekend bij de Wase club.
De Wilde verlaat het Oostenrijkse Sturm Graz, waar hij sinds het begin van dit seizoen onder de lat stond. Het betekende het tweede buitenlandse avontuur voor De Wilde, die van 1996 tot 1998 voor het Portugese Sporting Lissabon speelde. De carrière van De Wilde begon bij Beveren, dat hij in 1987 inruilde voor Anderlecht. Na het Portugese intermezzo keerde hij naar Anderlecht terug.

De Wilde is niet de enige aanwinst voor het team van trainer Franky Van der Elst, dat zich serieus versterkt heeft om de desastreuze eerste competitiehelft nog recht te kunnen zetten. Ook de 23-jarige Sloveense spits Mladen Kovacevic en middenvelder Karel Geraerts tekenden een contract tot einde seizoen. Kovacevic komt over van het Sloveense NK Gorica. Geraerts, die maandag 22 wordt, komt op uitleenbasis over van Club Brugge.

Zaterdag wordt nog de Braziliaanse aanvaller José Ilson Dos Santos, alias 'Tailson', in Lokeren verwacht voor medische tests.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig