UTRECHT - Elektriciteitsbedrijf Remu gaat de Belgische energiemarkt op. Het Utrechtse bedrijf is hiervoor een samenwerkingsverband aangegaan met de Belgische energieverkoper Energo. Dat maakte Remu vandaag bekend.

Remu richt zich vooralsnog op de rechtstreekse levering van stroom aan kleine en middelgrote bedrijven in Vlaanderen. Die markt wordt per 1 januari 2003 vrijgegeven. Remu is al in het bezit van de nodige vergunning.

In een later stadium wil het bedrijf ook gas gaan leveren. Dat moment breekt aan als de hele Vlaamse markt wordt vrijgegeven, in juli volgend jaar. Dan mag iedereen in Vlaanderen een eigen energieleverancier kiezen.

De Nederlandse bedrijven Essent en Nuon gingen Remu voor op de Belgische stroommarkt, die al wel open is voor de levering aan grootverbruikers.

De eerste stappen van Remu op de Belgische markt staan volgens een woordvoerder los van het overnameproces waarin het bedrijf momenteel is verwikkeld. Het Utrechtse bedrijf staat opnieuw te koop nadat een overname door het Spaanse energieconcern Endesa was gesneuveld. De Spanjaarden zagen er geen brood meer in wegens de nieuwe eisen die het ministerie van Economische Zaken stelde.