ALGERIJE - Een nieuwe hevige naschok heeft donderdag opnieuw Algerije getroffen om 03.15 uur. De beving leek van dezelfde sterkte te zijn als de naschok die woensdagmorgen de hoofdstad Algiers en omgeving heeft getroffen en een kracht had van 5,2 op de schaal van Richter.
De aardbeving die de Algerijnse hoofdstad Algiers donderdag opschrikte, heeft slechts enkele mensen verwond. Er viel ook weinig schade. Dat heeft een functionaris van de civiele bescherming op de radio gezegd.

Woensdagavond was er ook al een naschok met een kracht van 4,1 op de schaal van Richter. Deze schok deed zich voor om 20.05 uur en het epicentrum lag in Zemmouri, 70 kilometer oost van Algiers. Even na middernacht werden er trillingen van een lichtere intensiteit gevoeld in de Algerijnse hoofdstad, zonder evenwel paniek te veroorzaken. Sinds de aardbeving van 21 mei, die meer dan 2.200 doden en ongeveer 10.000 gewonden veroorzaakte, werden al meer dan duizend naschokken geregistreerd. Een zware naschok met een kracht van 5,8 op de schaal van Richter trof dinsdagavond de zone van Zemmouri, waar ook het epicentrum lag van de eerste zware schok. Dinsdagavond brak er paniek uit en werden meer dan 330 mensen licht gewond.