BRUSSEL -- De affiche van Couleur Café 2003 is helemaal af. De laatste namen werden deze week bevestigd. Bij de uitschieters onder andere Yuri Buenaventura, Terence Trent D'Arby, Asian Dub Foundation en I Muvrini. Vorig jaar kende het Brusselse festival een recordopkomst van 56.000 muziekliefhebbers.

Traditioneel vindt Couleur Café plaats tijdens het laatste weekend van juni (27, 28 en 29 juni). Even traditioneel is de plek: de industriële site van Thurn & Taxis aan het Kanaal. Het terrein van 30 hectare groot moet over een tiental jaar in een ministad omgetoverd zijn. Maar voorlopig kan het kleurrijke festival er nog terecht.

In totaal verwelkomt het festival, waarvan de bezoekers even kleurrijk zijn als de artiesten, zo'n 40 muziekacts. Nieuw dit jaar is een vierde tent (de Electro World-danstent) met semi-live-acts, dj's en soundsystems.

Op de drie andere podia wordt de ambiance eveneens verzekerd. Op vrijdagavond mag Yuri Buenaventura de grote tent voor het eerst doen swingen. De Colombiaan werd bekend met z'n salsa-cover van de Brel-klassieker ,,Ne me Quitte pas'' en heeft net een puike derde CD uit (,,Vagabundo''). Nog op de openingsavond: het explosieve Franse zevental Zebda, ska- en reggea-grootheid Jimmy Cliff, de Malinese gouden stem Salif Keita, Amparoïa (de knettergekke band rond Amparo Sánchez, de muze achter Manu Chao) en -terug van weggeweest- Terence Trent D'Arby.

Zaterdag maakt het Aziatisch-Londens collectief Asian Dub Foundation al voor de derde maal zijn opwachting op Couleur Café. Zij mogen het publiek opwarmen voor salsa-man Oscar D'Leon en de Congolese formatie Zaïko Lango Langa. Op de tweede festivaldag staan enkele groepen uit Barcelona in de kijker en mag de rock-fanfare Les Fils de Teuhpu even spetterend uit de hoek komen als het traditionele vuurwerk.

Zondag vier acts op het hoofdpodium: het aanstekelijke Massila Sound System (ook geen onbekende in Brussel), de Frans-Kameroense grootmeester Manu Dibango met een mix van jazz, reggae en rap; het Corsicaans I Muvrini en Israël Vibration. Op de zijpodia onder andere het Belgische feestorkest Think Of One & Marrakech Emballage en -opnieuw- de bijzonder dansbare act van Le Peuple de L'Herbe.