Aan de oostelijke flank van een omvangrijke depressie met centrum boven de Atlantische Oceaan, wordt er onveranderlijk via een zuidelijke stroming erg zachte lucht over onze streken aangevoerd.

Morgen is het eerst nog erg grijs en somber. Uit de aanwezige dikke bewolking kan her en der aanvankelijk nog wat lichte regen of motregen vallen. In de loop van de voormiddag wordt het evenwel overal droog en begint de bewolking stilaan enkele gaten te vertonen. Naarmate de dag vordert, worden de opklaringen steeds breder en krijgt de zon aldus steeds meer ruimte om zich te laten gelden. Na de middag wisselen brede opklaringen voortdurend af met bewolkte perioden. De meestal matige en naar zuidoost krimpende wind voert zeer zachte lucht aan, afkomstig van zuidelijke breedten. Deze aangevoerde luchtmassa laat maxima toe van 22 graden in Laag- en Midden-België en 17 of 18 graden in de Ardennen. Morgennacht blijft het grotendeels droog en wisselend bewolkt. Bij de nadering van een zeer actieve storing, neemt de bewolking echter tijdens het tweede deel van de nacht stelselmatig toe vanuit het westen. Tegen de ochtend worden vervolgens de eerste perioden met regen of fikse buien aan de kust verwacht. Het is zelfs niet uitgesloten dat de mensen aan de kust ontwaken tengevolge van een donderslag. Het wordt andermaal een erg zachte nacht met minima variërend tussen 11 graden in de Ardennen en aan de kust, en 13 of 14 graden elders. De wind zet zich vast in de zuidhoek en waait meestal zwak in het binnenland en matig aan zee.

Vooruitzichten:

Zaterdag dringt er zeer onstabiele en vochtige lucht door tot boven ons land. Dit resulteert in een bewolkt weertype met geregeld enkele buien, eventueel zelfs met onweer, of perioden met regen. Ondanks bewolking, regen en/of buien wordt het ook dan, met maxima rond 17 graden, vrij zacht. Zondag is het eerst nog meestal droog en wisselend bewolkt. Later komt er echter meer bewolking opzetten vanuit het westen en nemen de regenkansen toe. De middagtemperatuur handhaaft zich rond een landelijk gemiddelde van 17 graden. Maandag trekt een actieve golf voornamelijk over het zuiden van België. Daar is het dan ook betrokken en regenachtig. Elders blijft het, mits wat geluk, meestal droog en wisselend bewolkt. De maxima blijven ook dan nog met 17 graden boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar.