CHARLEROI - De voormalige bondscoach Robert Waseige wordt de nieuwe sportieve directeur van voetbalclub Sporting Charleroi. Dat meldt Abbas Bayat, de voorzitter van Charleroi vanmiddag. Huidig coach Dante Brogno staat een deel van zijn sportieve bevoegdheden af en wordt hulp-trainer.

Robert Waseige was onder de indruk van het ,,overtuigende'' discours van de voorzitter. ,,Ik wilde niet dat er iemand plaats moest maken voor mij. Ik ben gelukkig bij mijn terugkeer in een regio waar ik van hou'', legde de ex-bondscoach uit. Waseige was al twee keer eerder bij Charleroi aan de slag, van 1992 tot 1994 en van 1997 tot 1999.

Voorzitter Bayat koos dus voor ervaring. ,,Wij hadden nood aan een sportieve baas die wijsheid en ervaring in zich draagt, om verder te kunnen evolueren. Hij is hier om onze trainers en spelers te vormen'', verduidelijkte de voorzitter.

Hoewel hij zich geen coach wil laten noemen, neemt Robert Waseige de rol van Dante Brogno over. ,,Wij zullen in groep werken zonder een hiërarchie. Maar als jullie de zaken wat duidelijker willen: ik zal een beetje zoals een Engelse manager werken, maar dan zonder zijn uitvoerende macht'', besloot Waseige.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig