BRUSSEL -- De Links Socialistische Partij (LSP) heeft de nodige handtekeningen verzameld om op 18 mei deel te nemen aan de verkiezingen voor de Senaat en voor de Kamer in Oost-Vlaanderen. Ze worden zaterdag neergelegd.

LSP kwam tijdens de verkiezingen van 1999 en 2000 op als Militant Links en situeert zich in extreem linkse hoek. Bart Vandersteene was woordvoerder van Internationaal Verzet tijdens het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie.

Ook de radicale anti-racistische jongerenorganisatie Blokbuster, Actief Linkse Studenten en het Gentse actiecomité ,,Brugsepoort: Stop de Afbraak'' maken deel uit van de LSP. De partij was ook actief in het verzet tegen de oorlog in Irak. De LSP is lid van de internationale socialistische organisatie ,,Committee for a Workers International'' (CWI) dat het kapitalisme op wereldvlak wil bestrijden.

De kandidaten willen indien ze verkozen worden hun parlementaire wedde niet voor zich houden, maar zijn tevreden met een gemiddeld werknemersloon.

De senaatslijst wordt getrokken door Bart Vandersteene, een 26-jarige sociaal assistent uit Gent. Bovenaan de Oost-Vlaamse kamerlijst prijkt Anja Deschoemacker, een alleenstaande moeder van 32, eveneens uit Gent.