GENT -- Een 23-jarige student ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis nadat hij in de nacht van maandag op dinsdag een slag op het hoofd kreeg. Het Gentse parket is op zoek naar getuigen van het gebeuren.

De jongeman was maandagnacht met zijn vriendin op stap, toen hij het ter hoogte van het Kramersplein aan de stok kreeg met een groep mensen. Daarbij kreeg de jongen een klap op het hoofd en viel op de grond. Hij kon nog naar huis terugkeren, maar moest de volgende dag met zware hoofdpijnen opgenomen worden in het ziekenhuis. Daar werden zware interne bloedingen vastgesteld. De toestand van de jongeman is ernstig maar zou niet meer levensbedreigend zijn.

Het Gentse parket is van mening dat verschillende mensen het gebeuren moeten gezien hebben, omdat er heel wat volk op de plaats van de feiten aanwezig was. Volgens de eerste vaststellingen is de klap uitgedeeld door een man die een rood-wit lint droeg, wat in de richting van een studentenvereniging zou wijzen. Die zou vergezeld geweest zijn van nog twee andere mannen en een meisje.

Het parket vraagt getuigen van het voorval zich te melden bij de lokale politie van Gent.