AREZZO - Voor de 36-jarige Cipollini was de achtste etappe in de Ronde van Italië al zijn 41ste ritzege in de Giro. Hij wordt daarmee mederecordhouder van het aantal ritzeges in de Giro. Cipollini staat nu op gelijke hoogte met de ,,campionissimo'' Alfredo Binda, die zijn record in de jaren 1930 realiseerde.
Om dat record te kunnen evenaren, heeft de regerende wereldkampioen tot de achtste rit en de zevende massaspurt van de Ronde van Italië moeten wachten. Na zijn ontluisterende eindspurt van twee dagen geleden in Avezzano rees de vraag of de dagen van Cipollini geteld waren, maar in Arezzo toonde de grootmeester nog eens zijn ware gelaat. In een ware koninginnenspurt gunde hij Robbie McEwen en Alessandro Petacchi geen schijn van een kans. 'Re Leone' heeft zijn volle vertrouwen dus weer te pakken en het ziet ernaar uit dat hij alsnog de absolute recordhouder kan worden.

Mario Cipollini (Domina Vacanze) heeft vandaag de achtste etappe in de Ronde van Italië gewonnen. Na 214 kilometer van Rieti naar Arezzo haalde de wereldkampioen het in de spurt van het peloton voor de Australiër Robbie McEwen en zijn landgenoot Alessandro Petacchi. Voor Mario Cipollini en zijn ploeg alvast een belangrijke overwinning, want maandag maakt Jean-Marie Leblanc de laatste wildcards voor de komende Tour de France bekend. De Italiaan Stefano Garzelli (Sidermec) behield de roze leiderstrui.