RIAD - De Saudische autoriteiten hebben vier leden van het terreurnetwerk Al-Qaeda gearresteerd in verband met de terreuraanslagen in de Saudische hoofdstad Riad afgelopen maandag. Vijf van de daders zijn inmiddels geïdentificeerd. Dat heeft de Saudische minister van Binnenlandse Zaken, prins Nayef Ben Abdel Aziz, zondag aangekondigd.

De vier gearresteerde personen zijn lid van Al-Qaeda. ,,Ze hebben te maken met de operatie (...), maar we hebben geen bewijzen dat ze ook daadwerkelijk aan de aanslagen deelgenomen hebben'', aldus Aziz.

De Saudische autoriteiten hebben tevens vijf daders van de aanslagen ,,geïdentificeerd''. Volgens de autoriteiten namen in totaal vijftien Saudi's deel aan de drie aanslagen tegen westerse doelwitten in de stad. Negen van hen zijn dood. Over het lot van de zes anderen bestaat geen uitsluitsel.

Naast de negen kamikazes lieten ook 25 andere mensen het leven bij de terreuraanslagen. Volgens de minister zijn drie van de geïdentificeerde daders lid van het terreurnetwerk dat de Saudische autoriteiten enkele dagen voor de aanslagen op het spoor waren.