BRUSSEL - De disciplinaire commissie van de Fifa heeft een uitspraak gedaan in de zaak van scheidsrechter Peter Prendergast tegen Marc Wilmots. De klacht van de Jamaicaanse scheidsrechter werd ongegrond verklaard. Bovendien werd Wilmots vrijgesteld van alle mogelijke disciplinaire sancties.
De Belgische Voetbalbond is verheugd met deze uitspraak, die al viel op 20 december 2002, maar pas vandaag door de Fifa aan de KBVB meegedeeld werd.

Peter Prendergast had een klacht ingediend bij de Fifa omdat Wilmots na de wereldbekerwedstrijd Brazilië-België (op 17 juni 2002 in Kobe) aan de pers had verklaard dat scheidsrechter Prendergast een goal onterecht had afgekeurd na een vermeende fout op Roque Junior. Bovendien zei Wilmots dat de scheidsrechter zijn excuses had aangeboden tijdens de rust van de wedstrijd. De scheidsrechter heeft dit naar eigen zeggen nooit gedaan en volgens hem betekenden de verklaringen van Wilmots een aantasting van zijn reputatie.

Marc Wilmots heeft nooit ontkend dat hij deze verklaringen aflegde, maar in zijn verdediging zei de speler dat hij de gebeurtenissen tijdens de bewuste wedstrijd weergaf zoals hij ze ervaren had. Bovendien heeft Marc Wilmots naar eigen zeggen nooit de reputatie van de scheidsrechter aangetast. De disciplinaire commissie van Fifa volgde deze redenering en verklaarde de klacht ongegrond.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig