Hengelhoef
blg
HASSELT -- De voorzitter van de Hasseltse rechtbank van eerste aanleg heeft deze namiddag het eenzijdig verzoekschrift van de buurtbewoners van het vakantiedomein Hengelhoef afgewezen.

De buurtbewoners hadden vanmiddag een nieuwe procedure ingespannen waarin ze de rechter vroegen om de regering een tijdelijk verbod op te leggen om asielzoekers in het vakantiedomein Hengelhoef onder te brengen zolang er geen uitspraak is in het lopende kort geding van de buurtbewoners tegen de Belgische Staat. Dat werd donderdag uitgesteld naar de zitting van 20 december aanstaande.

De voorzitter van de Hasseltse rechtbank oordeelde vandaag dat de buurtbewoners de lopende procedure in kort geding moeten afwachten en wilde daarin naar eigen zeggen niet interfereren.

De advocaten van de buurtbewoners gaan vanavond overleg plegen over welke gerechtelijke stappen ze eventueel nog kunnen ondernemen vooraleer het kort geding op 20 december behandeld wordt. Meester Vic Engelen gaf al te kennen een procedure voor het Hof van Beroep in Antwerpen te overwegen.