BAD WURZBERG -- Twee dagen waren de aanvallers aan het feest, vrijdag kwamen echter de spurters opnieuw aan hun trekken in de vierde etappe van de Ronde van Duitsland. Maar Erik Zabel en Olaf Pollack kwamen er in die massaspurt niet aan te pas. De overwinning ging naar Ivan Quaranta, voor de Nederlander Stefan van Dijk van Lotto-Domo en de Est Jaan Kirsipuu. Het was Quaranta's derde overwinning van het seizoen na een rit in de Ronde van Qatar en een in de Wielerweek Coppi-Bartali.
De langste rit van de Ronde -222 km tussen Ansbach en Bad Wurzberg- werd de snelste uit de hele geschiedenis van de ronde. Net geen 50 km per uur in het eerste uur; uiteindelijk 45 km/u over de hele afstand.

Toch probeerden nog drie dapperen weg te komen en te weg blijven: de Fransman Olivier Trastour, de Italiaan Nicola Gavazzi en de Nederlander Matthé Pronk. Ze gingen weg aan km 130, haalden net geen 6 minuten voorsprong en werden op 10 km van de finish teruggepakt. Toen probeerden Kurt-Asle Arvesen en Serge Baguet nog een massaspurt te ontlopen, maar Gerolsteiner en Telekom hielden de zaak gesloten. Hun sprinters wonnen echter niet. Terwijl Zabel en Pollack een duel uitvochten, schoof Ivan Quaranta ze vanuit twintigste positie fluitend voorbij. De Zwitser Gregory Rast van Phonak behoudt de leiderstrui.

Matthew Gilmore kwam wegens kniepijn niet meer aan de start van de vierde rit.

Morgen wacht de renners de Feldberg in het Zwarte Woud en zondag een tijdrit. Daarna weten we allicht meer omtrent de kandidaat-eindwinnaars van de Ronde van Duitsland, die maandag eindigt.

Uitslag vierde rit:

1. Ivan Quaranta (Ita/Saeco): de 222 km in 4u52:54 (gem. 45,476 km/u)
2. Stefan van Dijck (Ned)
3. Jaan Kirsipuu (Est)
4. Olaf Pollack (Dui)
5. Erik Zabel (Dui)
6. Massimo Strazzer (Ita)
7. Jaroslaw Zarebski (Pol)
8. Stuart O-Grady (Aus)
9. James Van Landschoot (Bel)
10. Fabian Cancellara (Zwi)
...
16. Jan Verstraeten (Bel)
18. Wouter Van Mechelen (Bel)
29. Christophe Brandt (Bel)
35. Axel Merckx (Bel)
49. Geoffrey Demeyere (Bel)
64. Wim Vansevenant (Bel)
70. Wim Van Huffel (Bel)
85. Johan Museeuw (Bel)
86. Stijn Devolder (Bel)
88. Serge Baguet (Bel) op 0:36
91. Jurgen Van Goolen (Bel) 0:40
99. Jan Kuyckx (Bel) 1:00
103. Glenn D'Hollander (Bel) 1:09
105. Kevin Hulsmans (Bel) 1:14