BELGRADO -- In Servië zijn nog twee massagraven ontdekt met vermoorde Albanese Kosovaren. De Servische minister van Binnenlandse Zaken, Dusan Mihajlovic, heeft dit vandaag bekendgemaakt. Zondag is bij Belgrado al zo'n massagraf ontdekt.

De minister liet niets los over het aantal lijken, de plaatsen en degenen die voor de slachting verantwoordelijk waren. De Servische justitie begint een onderzoek.

In het graf dat zondag werd ontdekt, lagen 86 lijken van etnische Albanezen uit Kosovo.

Koelwagen

Een deel van de stoffelijke overschotten is van Albanezen die in 1999 zijn vermoord en in een koelwagen uit Kosovo naar Servië gebracht. De wagen werd gedumpt in de rivier de Donau. Volgens de Servische media toonden de lijken tekenen van marteling.

Toen vissers de vrachtwagen korte tijd later vonden en de politie alarmeerden, werden de ongeveer vijftig lijken met onbekende bestemming afgevoerd. De zaak werd vervolgens in de doofpot gestopt.

Volgens de lokale media zijn in de periode tussen maart en juni 1999 minstens achthonderd gedode Albanezen, onder wie vrouwen en kinderen, vervoerd naar geheime massagraven.