In Azië was er 2,5 procent winst voor Hongkong, dat profiteerde van een sprong van de vastgoedaandelen. Die wonnen de voorbije maand al 17 procent dankzij hoger dan verwachte biedprijzen bij een landveiling door de overheid.
De Japanse Nikkei bleef stabiel ondanks dalingen van de belangrijke autoaandelen. Taiwan kreeg een oplawaai van 3,3 procent. De beleggers vrezen een overaanbod van geheugenchips nadat de Zuid-Koreaanse chipmaker Hynix Semiconductor een overname door het Amerikaanse Micron Technology verwierp. In Korea zelf steeg de Kospi index met 2,1 procent. De beurs profiteerde van een verhoging van de kredietrating van drie banken door Standard and Poor's.

Europa zag de Dow Jones Stoxx 50 Index alweer terrein verliezen, met 0,4 procent tot 3497,27 punten. In de laatste 10 dagen verloor de index al 4,2 procent. Opnieuw lagen de telecomaandelen aan de oorzaak van de daling.

Deutsche Telekom speelde 5,4 procent kwijt tot een jaardieptepunt van 13,95 euro, in reactie op een downgrade bij Goldman Sachs. France Telecom verloor zelfs 9,1 procent tot 24,5 euro, de laagste koers sinds de beursgang in oktober 1997. Goldman en Morgan Stanley verlaagden hun winstramingen van de telecomreus.

Het Spaanse Telefonica liet 5,5 procent liggen tot 11,23 euro en het Nederlandse KPN speelde 13 procent kwijt tot 4,4 euro. De toeleveranciers van de telecomoperatoren zaten ook in zak en as. Alcatel ging 5,3 procent omlaag naar 13,15 euro.

De oliesector bood tegengewicht voor de daling van de TMT-aandelen. Shell Transport & Trading, eigenaar van 40 procent van de Royal Dutch/Shell Groep, steeg in Londen met 3,6 procent tot 498 pence. Royal Dutch/Shell maakte beter dan verwachte kwartaalcijfers bekend. TotalFinaElf ging 1 euro hoger naar 169,2 euro.

De mediagroep Vivendi Universal zakte met 4,6 procent tot 33,77 euro. Door de dalende waarde van de aandelen zal het bedrijf misschien contractueel verplicht worden om 250 miljoen dollar schadevergoeding te betalen aan muzikant Herb Alpert, de stichter van de muziekgroep Tijuana Brass.

De Ierse verpakkingsgroep Jefferson Smurfit sloot 15 procent hoger op 3,08 euro nadat bekend werd dat het bedrijf met een kandidaat-overnemer praat. De automakers zaten eveneens in de lift. BMW ging 2,7 procent omhoog naar 45,2 euro. DaimlerChrysler werd 1 procent duurder, het Franse PSA Peugeot Citroen 1,8 procent.