JERUZALEM/RAMALLAH/HEBRON - Het Israëlische leger heeft vandaag op de Westelijke Jordaanoever vier Palestijnse extremisten om het leven gebracht. Een van de slachtoffers, die nabij Hebron werd gedood, was lid van de radicale Palestijnse beweging Hamas. Israël liet wel weten dat het tot onderhandelen bereid is wat betreft het vredesproces in het Midden-Oosten.
Op de Westoever heeft het Israëlische leger een 25-jarige man van de Hamasbeweging gedood. De man wordt onder meer verantwoordelijk geacht voor de aanslag op de discotheek in Tel Aviv waarbij 22 Israëli's om het leven kwamen.

Een tweede Palestijnse extremist, eveneens lid van de Hamasbeweging, werd in Tulkarem door Israëlische soldaten verwond. In het noorden van de Westelijke Jordaanoever werden dan weer twee Palestijnen doodgeschoten, nadat ze het vuur op een auto met Israëlische inzittenden hadden geopend.

Onderhandelingen

Ongeacht de militaire machtsontplooiing van het Israëlische leger in sommige Palestijnse gebieden, zegt de Israëlische premier Ariel Sharon vandaag dat hij onderhandelingen zal voeren en bereid is toegevingen te doen.

Sharon en zijn minister van Buitenlandse Zaken, Shimon Peres, komen vanavond samen om over een mogelijke ontmoeting met de Palestijnse leider Arafat te praten. Volgens Israëlische media is Sharon tegen een geplande ontmoeting dit weekend in Spanje. Hij vindt dat Arafat niets tegen de Palestijnse extremisten heeft ondernomen, die verantwoordelijk worden geacht voor de moord op de Israëlische minister Zeevi.

Arafat riep reeds afgelopen dinsdag op om de vredesonderhandelingen te hervatten.