MANCHESTER - De Fransman Laurent Blanc verlaat Inter Milaan en gaat bij Manchester United spelen. Dat bericht stond te lezen op de website van de Italiaanse club, enkele minuten voor er een persconferentie in Manchester werd georganiseerd.

,,Laurent Blanc wordt speler bij Manchester United. Hij heeft een overeenkomst bereikt met de Engelse club'', gaf Giuseppe Sapienza, woordvoerder van Inter, aan.

De voormalige kapitein van de Franse nationale ploeg kwam vanmorgen aan in Manchester voor een medische test, nadat hij gistermiddag nog had getraind met zijn ploegmaats in Milaan. De 36-jarige verdediger lag bij de Italiaanse club nog onder contract tot juni 2003.

Blanc vervangt in de centrale verdediging van Man U, Jaap Stam die maandag naar Lazio Roma verhuisde. Bij de Engelse landskampioen vindt hij twee landgenoten terug: doelman Fabien Barthez en de linksachter Mikaël Silvestre.

Nadat hij met Frankrijk het WK 1998 en het EK 2000 won, nam Blanc, bijgenaamd ,,le président'' afscheid van de nationale ploeg. Sedert het begin van het seizoen was hij geen titularis meer bij Inter.