BRUSSEL -- ,,The Emperor's Wife'' van de Belgische cineast Julien Vrebos heeft op het internationaal filmfestival van Viareggio, 'EuropaCinema', de Prijs voor de Beste Muziek gekregen. De prent was ook een van de publiekslievelingen op het Italiaanse festival.
,,Bij de vertoning van mijn film in wedstrijd heb ik een staande ovatie van zeker vijf minuten gekregen. Van festivaldirecteur Felice Laudadio, heb ik nadien vernomen dat hij lang in de running voor de Grote Prijs is geweest'', zo zei Vrebos. EuropaCinema werd gewonnen door de Zweedse film ,,Evil/Ondska'' van Mikael Häfström.

Ook op het Nederlandse Filmfestival in Utrecht, waar ,,The Emperor's Wife'' het voorbije weekend werd vertoond, was de reactie zeer goed. De prent komt in januari 2004 in Nederland uit. In België ging hij begin september in première.

De bekroonde soundtrack van ,,The Emperor's Wife'' is gecomponeerd door de Britse acteur Max Beesley, een van de hoofdrolspelers in de film. Max Beesley, de zoon van de Britse jazzdrummer Maxton Beesley en van jazz-zangeres Chris Marlowe, trad onder meer op met Take That, George Michael en Jamiroquai, waar hij drum en keyboards speelde.

,,The Emperor's Wife'', een tijd- en plaatsloos modern sprookje, gaat over een keizer, een keizerin en de hofmaarschalk, ergens aan een anoniem keizerlijk hof. Omdat de keizer kost wat kost een mannelijke opvolger wenst en hij denkt dat de keizerin onvruchtbaar is, neemt hij een minnares. Maar hij heeft buiten de hofmaarschalk gerekend...

De hoofdrollen worden gespeeld door Britse en Spaanse acteurs: Max Beesley, Jonathan Rhys-Meyers, Leticia Dolera en Rosana Pastor. Vrebos draaide in '98 ,,Le Bal Masqué'', geïnspireerd op de aanslagen van de bende van Nijvel.