BRUSSEL - Coca Cola en Chaudfontaine Monopole hebben woensdag een overeenkomst bereikt waardoor het mineraalwater van Chaudfontaine vanaf 1 juni wordt overgenomen door Coca Cola in België. Dat hebben beide bedrijven in een gezamenlijke mededeling bekendgemaakt.
Coca Cola maakte op 16 januari van dit jaar bekend dat het de wateractiviteiten van Chaudfontaine Monopole wilde overnemen. De Belgische Raad voor de Mededinging gaf op 23 april toelating voor de transactie. Het akkoord werd woensdag door de betrokken partijen ondertekend, waardoor de overname op 1 juni een feit wordt.

De overname heeft enkel betrekking op de wateractiviteiten van Chaudfontaine Monopole, niet op de frisdranken en fruitsappen van de groep, en evenmin op het mineraalwater Duke. Deze producten blijven eigendom van de vennootschap Chaudfontaine Monopole, die blijft bestaan maar binnenkort van naam verandert.

De wateractiviteiten van Chaudfontaine worden ondergebracht in een nieuwe vennootschap, Sources Chaudfontaine BVBA, dochteronderneming van Coca Cola Enterprises Belgium. Alle werknemers die aan deze activiteiten verbonden zijn, gaan over naar de nieuwe vennootschap. De loon- en arbeidsvoorwaarden blijven behouden.

Algemeen manager Wim Zijerveld van Coca Cola Enterprises zegt dat zijn bedrijf in de komende jaren 12 miljoen euro zal investeren in de wateractiviteiten. Voor de aanpassing van de informatica wordt 2 miljoen euro voorzien, voor uitrusting en infrastructuur 10 miljoen euro. ,,Chaudfontaine moet de middelen krijgen om succesvol te concurreren met andere spelers op de markt'', luidt het.