GENT -- Jan Hoet (67), afscheidnemend directeur van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (SMAK) in Gent, is vandaag gerepatrieerd en overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Gent. Dat zegt zijn echtgenote. Hoet kreeg afgelopen weekeinde in Italië een bloeding tussen de hersenpan en de hersenen en moest worden opgenomen in een ziekenhuis in Pescara aan de Adriatische kust.
,,Gisteravond hebben de dokters van het UZ Gent en van Italië beslist om hem over te brengen naar het UZ. Vanmorgen was zijn toestand nog altijd stabiel. Hij heeft ook geen letsels opgelopen'' aldus Hoets echtgenote.

Een dochter van Jan Hoet was eerder al naar Italië afgereisd en zal samen met hem terugkeren naar België, aldus zijn vrouw. Bij Touring, de maatschappij die Jan Hoet moet repatriëren, werd het nieuws bevestigd.

,,Om 11.00u. vanmorgen is er een ambulance-jet uit Brussel vertrokken naar Pescara'', zegt Truus Andries van Touring, ,,en de jet is daar iets na 14.00u. weer opgestegen richting België''. De jet is omstreeks 16.30u. op de luchthaven van Wevelgem geland, waarna Hoet per ambulance naar het UZ Gent werd overgebracht.