HEUSDEN-ZOLDER -- Voetballer Luc Nilis (33) schat de kansen 'zeer gering' dat hij nog ooit zal kunnen voetballen. Dat maakte hij vandaag bekend op een druk bijgewoonde persconferentie in Heusden-Zolder. Nilis, momenteel op krukken, liep twee weken geleden een dubbele open beenbreuk op tijdens de match Ipswich - Aston Villa.
Nilis is op dit ogenblik naar eigen zeggen mentaal nog niet sterk genoeg om aan voetbal te denken. "Eerst zorgen dat ik weer kan lopen, dat is mijn voornaamste bekommernis op dit moment. En als ik realistisch ben, schat ik mijn kans om ooit opnieuw te kunnen voetballen zeer miniem in", aldus de speler van Aston-Villa.

Nilis verkoos om te revalideren in zijn geboortestad Zonhoven in plaats van in het ziekenhuis van PSV zoals hem aanvankelijk werd voorgesteld. De komende weken volgt hij nog fysiotherapie. Daarna trekt in hij in samenspraak met zijn huidige ploeg richting Engeland voor een verdere revalidatie.

Binnen één maand zouden de twee schroeven die aan de pin in zijn been bevestigd zijn, weggehaald worden. Na die ingreep zou hij dan kunnen beginnen met onder andere stap- en fietsoefeningen, zo zei Nilis nog. Nilis maakte tot slot van de gelegenheid gebruik, om de pers te bedanken voor de privacy die ze hem tot hiertoe gunden, en ook om collega's, trainers en vrienden te bedanken voor de talrijke steunbetuigingen.