INNSBRUCK - Reddingswerkers hebben vandaag in de Oostenrijkse Alpen het lichaam gevonden van een 45-jarige Belg. De man was gisteren niet teruggekeerd van een bergwandeling, waarna het hotel waarin hij verbleef alarm sloeg. Dat meldt het persbureau APA.
De doodsoorzaak van de wandelaar is nog niet bekendgemaakt. Ook de identiteit van de Belg is niet vrijgegeven. De man was gaan wandelen in het Pitztal in de buurt van Jerzens, zo'n veertig kilometer van Innsbruck.

bliksem

Maandag is tijdens een hevig onweer in het Wallis-gebergte in Zwitserland een 43-jarige man uit Wevelgem doodgebliksemd. Zijn zoon raakte licht gewond. Een Nederlandse dame werd zwaar gewond.

Vorige zondag was Johan Decock (43) met zijn echtgenote en hun kinderen vertrokken naar St-Luc voor een wandelvakantie in het kanton Wallis. Samen met een koppel uit Nederland dat ze daar hadden ontmoet, wamen ze in een hevig onweer terecht. Een blikseminslag doodde Johan Decock. Zijn 18-jarige zoon raakte licht gewond. De Nederlandse dame liep zware brandwonden op.