Tussen een stevig hogedrukgebied met centrum boven de Baltische Staten en een depressie met kern ten zuiden van IJsland, wordt er via een zuidelijke stroming vochtige maar vrij zachte lucht over onze streken aangevoerd.

Morgenochtend is het overal zwaarbewolkt tot betrokken en lokaal is er steeds kans op wat licht gedruppel, al blijft het toch wel op de meeste plaatsen gewoonweg droog. Pas tegen de middag breekt de bewolking stilaan wat open. De eerste opklaringen zijn dan ook eerder schuchter, maar naarmate de namiddag vordert worden de opklaringen almaar breder om uiteindelijk de dag te eindigen met flinke zonnige perioden. Doordat de aangevoerde lucht zeer zacht is, kunnen de maxima vrij hoge waarden bereiken. In de Ardennen bereikt het thermometerkwik 17 á 18 graden terwijl er elders 20 tot 23 graden bereikt wordt. De wind waait meestal zwak tot matig, windkracht 2 tot 3, uit zuidzuidwestelijke richting. Morgenavond en -nacht wordt het overal licht- tot halfbewolkt en het blijft droog. Ondanks de mogelijkheid tot uitstraling (ontbreken van bewolking) blijft het toch vrij zacht met minima schommelend tussen 9 en 13 graden. De wind is zwak en waait uit het zuiden. Het wordt nevelig en lokaal kunnen er mistbanken gevormd worden.

Vooruitzichten:

Zaterdag moet er eerst werk gemaakt worden van het opruimen van wat ochtendnevel en enkele lokale mistbanken. Nadien wordt het flink zonnig met slechts enkele voorbijtrekkende hoge wolkenvelden en na de middag vorming van onschuldige stapelwolkjes. De aangevoerde lucht komt vanuit het zuiden en is dus zeer zacht. Het kwik evolueert dan ook vlot naar een landelijk gemiddelde van 23 graden. Ook zondag neemt een nevelige of mistige start, maar ook dan neemt de zon al vrij snel het heft in handen. Opnieuw trekken er steeds enkele wolkenformaties voorbij zonder evenwel afbreuk te doen aan de zonnige momenten. Pas later in de namiddag zou de bewolking voornamelijk in het westen van het land kunnen toenemen en is er mogelijk kans op een enkele onweerachtige bui. Het wordt andermaal een vrij warme dag met maxima in de buurt van 22 of 23 graden. De daaropvolgende nacht trekt een regenzone doorheen het land, gevolgd door vochtige en vooral veel koelere lucht. Maandag wordt het dan ook erg wisselvallig met af en toe wat regen of een enkele bui en maxima schommelend tussen 15 en 19 graden.