BRUSSEL - Frank Vandenbroucke start zondag niet in het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Wachtebeke, hoewel hij daarvoor met de wielerbond een akkoord bereikt had. Vandenbroucke kiest voor de GP Ouest France in Plouay.
GP Ouest France is een eendagswedstrijd buiten categorie die ook zondag gereden wordt. De geruchtenmolen rond de fysieke paraatheid van VDB begint niettemin opnieuw te draaien.

,,Ik heb zelf geen echte kijk op zijn huidige mogelijkheden'', zegt manager Patrick Lefevere van Quick Step-Davitamon. ,,Wat ik weet is dat hij anoniem hervat heeft in de Ronde van de Ain, dat hij nauwelijks meer dan honderd kilometer meegereden heeft in Zürich en dat hij gisteren bij het ingaan van de laatste ronde opgegeven heeft in Zottegem. Na de Dr. Tistaertprijs heeft hij wel bijgetraind en morgen rijdt hij de kermiskoers van Mere, waar hij vorig jaar gewonnen heeft. Daarna volgt dus de GP van Plouay en vervolgens de Druivenkoers in Overijse. Iets minder dan veertien dagen later start de Vuelta, waarin Frank op zoek wil gaan naar het ideale vormpeil voor het WK.''