Hervé Hasquin
ep
BRUSSEL -- Binnen drie jaar moet de voormalige Kladaradatsch-bioscoop een nieuwe baken van de Franse gemeenschap in het hart van Brussel worden. Dat zei minister-president Hervé Hasquin van de Franse gemeenschapsregering vandaag.

De Kladaradatsch moet ,,een culturele plaats van de toekomst'' worden, zo zei Hasquin in het parlement van de Franse gemeenschap in antwoord op een mondelinge vraag van Jean-Paul Wahl (PRL).

Er zal volgens Hasquin in de, ook door Vlaanderen erg gegeerde voormalige bioscoop, niet alleen aandacht zijn voor de film en alle culturele aspecten die erop betrekking hebben, maar ook voor nieuwe technologieën en plastische en podiumkunsten.

De minister-president zei dat begin volgend jaar een werkgroep aan de slag gaat om het concept uit te werken. De groep bestaat uit experts en zal samenwerken met de ministers Rudy Demotte en Richard Miller.

Het werk zal ongeveer een jaar duren. De experts zullen driemaandelijks verslag uitbrengen. Hasquin wil dat er vanaf 2003 concreet kan worden gedacht aan een nieuwe bestemming voor de Kladaradatsch.