SPIELBERG - Wereldkampioen Michael Schumacher (Ferrari) heeft zondag de Grote Prijs Formule 1 van Oostenrijk gewonnen. Het was zijn derde opeenvolgende overwinning van het seizoen. Hij legde de 69 ronden op het A1-circuit in Spielberg af in 1 uur, 24 minuten en 5 seconden.
De leider in het kampioenschap, de Fin Kimi Raikkonen, werd in zijn McLaren-Mercedes tweede op 3.4 seconden. Schumachers Braziliaanse ploegmaat Rubens Barrichello finishte derde.

De Brit Jenson Button (BAR-Honda) behaalde met een vierde plaats zijn beste seizoensresultaat, voor zijn landgenoot David Coulthard (McLaren-Mercedes) en de Duitser Ralf Schumacher (Williams-BMW). De laatste punten gingen naar de Australiër Mark Webber (Jaguar) en de Italiaan Jarno Trulli (Renault), die respectievelijk zevende en achtste eindigden.


Wedstrijdverloop
De wedstrijd kende een turbulent begin. Webber en Fernando Alonso moesten vanuit de pitlane vertrekken na problemen tijdens de kwalificaties op zaterdag. De start diende twee keer afgebroken te worden door een technisch probleem met de bolide van Cristiano da Matta. Uiteindelijk startte de Braziliaan van de achterste rij, maar door de twee extra opwarmronden besliste de wedstrijddirectie om de race met twee ronden in te korten, tot 69.

Toen de wedstrijd bij de derde poging wel van start ging, was het vijfvoudig wereldkampioen Michael Schumacher die voor Montoya als eerste de rechte lijn uitkwam.

Raikkonen, die naast Schumacher was vertrokken vanop de startgrid, nam een slechte start en moest niet alleen Montoya laten voorgaan, maar kreeg ook de hete adem van Barrichello in de nek, die van de vijfde positie was opgerukt.

De safety car moest al in de tweede ronde op het toneel verschijnen toen de Minardi van Jos Verstappen uitviel met pech en niet snel genoeg van het circuit verwijderd kon worden.

Schumacher domineerde de race maar verloor zijn eerste plaats na een desastreuze pitstop, waarbij er bij het tanken even een kleine brand ontstond. Toen Juan Pablo Montoya even later zijn motor opblies, nam Schumacher terug de leiding over in de wedstrijd.

Daarna volgden nog enkele opgaves, met de Spanjaard Fernando Alonso. Alonso ging uit de bocht en liet daarbij een oliespoor na waarop verscheidene auto's uitschoven. Ook Schumacher en Raikkonen ontsnapten er niet aan, maar behielden de controle over het stuur en bleven in de wedstrijd.

Barrichello kwam nog fel opzetten, maar Raikkonen begaf niet en finishte knap tweede na Schumacher.