BRUSSEL - Sportdirecteur Olivano Locatelli van Landbouwkrediet-Colnago en William Dazzami van de vrouwenploeg Team 2002 zijn in het kader van een antidopingonderzoek van het gerecht van Brescia onder huisarrest geplaatst. Er werden in totaal 22 huiszoekingen gedaan en evenveel mensen werden in verdenking gesteld.
Locatelli en Dazzami worden volgens het persbureau DPA door de procureur des konings van Brescia beschuldigd van heling en van het verschaffen van verboden middelen aan renners.

Volgens manager Gérard Bulens van de Belgische eersteklasseploeg wordt Locatelli er ook van verdacht dat hij de Italiaanse renner Domenico Romano geholpen heeft toen die tijdens de Giro 2002 op de vlucht sloeg. Romano zou in 2001 doping gebruikt hebben, toen hij nog voor het Italiaanse Panaria reed. Daarom sloeg hij in 2002, ondertussen bij Landbouwkrediet aan de slag, in Straatsburg op de vlucht toen hij na een val naar het ziekenhuis gebracht werd. Het gerecht zou nu de rol van Locatelli in die vlucht onderzoeken.

,,Het zou me verbazen dat Locatelli iets met deze zaak te maken heeft. Het was hij zelf die me van de vlucht van Romano op de hoogte bracht'', herinnert Bulens zich. ,,Maar als dat toch het geval zou zijn, ben ik duidelijk. Dan wordt hij ontslagen. Dat hebben we toen ook met Romano gedaan. We gaan sowieso eerst onze advocaten raadplegen om de zaak te bestuderen.''