NOVOSJACHTINSK -- Russische reddingswerkers hebben hun zoektocht gestaakt naar de laatste mijnwerker die nog onder de grond zit in een kolenmijn in Zuid-Rusland. De mijn is dermate instabiel geworden dat de reddingswerkers een te groot risico lopen.
De reddingswerkers hebben alle plaatsen gecontroleerd waar de laatste mijnwerker zou kunnen zitten, maar vonden hem niet. De kans dat hij nog leeft, is klein.

Woensdag werden elf mijnwerkers levend uit de mijn gehaald, waar zij bijna een week klem hadden gezeten nadat een deel van de mijn was overstroomd. Om de mijnwerkers te bevrijden hebben reddingswerkers stukken steen opgeblazen en doorboord. Daardoor is de mijn nog wankeler geworden dan hij al was, aldus het ministerie van Noodsituaties.

In totaal bevonden zich op 23 oktober 71 mensen in de mijn toen die begon onder te lopen. Vijfentwintig mijnwerkers wisten naar buiten te komen, 33 anderen werden twee dagen later gered. Eén mijnwerker werd dood aangetroffen. In februari was de mijn ook al een keer overstroomd, maar toen was er niemand onder de grond.