SEOEL -- De Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld is ,,een psychopaat'' en ,,een politieke analfabeet''. Dat staat te lezen in een officieel bericht dat het Noord-Koreaanse agentschap KCNA zaterdagavond verspreidde.
Rumsfeld is volgens het staatsagentschap ,,een typische domme man omdat hij het neoconservatisme belijdt''. De Amerikaanse minister, zo vervolgt de mededeling, ,,wordt wereldwijd gecensureerd en bespot''.

,,Het is weinig waarschijnlijk dat hij de waarheid spreekt, want hij is geobsedeerd door het verstoren van de vrede en de veiligheid in verschillende delen van de wereld. Zijn uitbarstingen kunnen niet anders geïnterpreteerd worden dan de wanhopige schreeuw van een psychopaat op zijn doodsbed''.

Het bericht is de officiële reactie van het communistische regime in Noord-Korea op een kritische speech die Rumsfeld vorige week hield. In de toespraak voor Zuid-Koreaanse en Amerikaanse zakenlui voorspelde de baas van het Pentagon de val van het communistische regime.

De relaties tussen Washington en Pyongyang zijn zeer gespannen sinds het regime in Noord-Korea eind deze zomer de heropstart van zijn nucleaire programma aankondigde.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig