LUMMEN - Nadat de legionellabacterie eerder een besmetting veroorzaakte in het stedelijk zwembad van Lummen, dreigt ze ook de verstandhouding binnen de coalitie in de gemeente te verzuren.
SP.A-schepen van Volksgezondheid Armand Busselen verwijt coalitiepartner CD&V zich dit dossier ten onrechte te hebben toegeëeigend en hem nauwelijks informatie te hebben bezorgd.

Toen begin deze week bekend raakte dat een 41-jarige man uit Heusden-Zolder met de legionellabacterie besmet was na een zwembeurt in het stedelijk zwembad van Lummen, stonden CD&V-burgemeester Roger Renders en schepen van sport Frans Mertens (CD&V) in voor de communicatie.

En dat zint Busselen allerminst. Hij dreigt er zelfs mee om de coalitie op te blazen omdat men hem als bevoegde schepen over het hoofd heeft gezien. Volgens Busselen heeft een legionellabesmetting immers niets met sport en alles met volksgezondheid te maken.

,,Ik heb nauwelijks informatie gekregen van de coalitiepartner die geacht wordt binnen het schepencollege op een openlijke, eerlijke en constructieve manier samen te werken. Het vertrouwen in die coalitie is bij mij volledig zoek. Indien daar op korte termijn geen verandering in komt, zie ik een CD&V-sp.a-coalitie niet meer zitten'', aldus nog Busselen.