INDIANAPOLIS -- De Amerikaanse topatlete Regina Jacobs zou ook betrapt zijn op tetrahydrogestrinon (THG), het nieuwe anabole steroïde dat sinds vorige week de wereld in de ban heeft. Het nieuws staat vandaag in de Washington Post , die zich beroept op een betrouwbare bron uit de atletiekwereld.Volgens de krant testte de vijfvoudige medaillewinnares op wereldkampioenschappen in openlucht en indoor positief tijdens de nationale kampioenschappen in juni in Stanford.
Jacobs is na haar landgenoot, kogelstoter Kevin Toth, en de Britse sprinter Dwain Chambers de derde atleet die bij naam wordt genoemd in de dopingaffaire die vorige week in de Verenigde Staten losbarstte. De 40-jarige Jacobs, die op 1 februari in Boston de 1500 m als eerste vrouw ooit onder de vier minuten liep (3:59.98) in zaal, behoort net als Toth en Chambers tot de bezoekers van het beruchte Bay Area Laboratory Co-Operative (BALCO). In die Californische onderneming zou THG ontwikkeld zijn.

Zero tolerance

Bij de Amerikaanse kampioenschappen werden in totaal vier atleten positief bevonden op THG, bevestigde Craig Masback, de voorzitter van de Amerikaanse Atletiekfederatie (USATF), gisteren in Indianopolis.

Maback stelde er ook een plan voor om het dopingprobleem aan te pakken onder de alleszeggende titel 'Zero Tolerance'. Daarin staat onder meer opgetekend dat een dopingzondaar en zijn coach al bij een eerste positieve dopingtest levenslang geschorst kunnen worden en tot 100.000 dollar boete moeten betalen.