BRUSSEL - De West-Vlaamse producent van diepvriesproducten, Ardo groep, heeft deze week voor een onbekend bedrag officieel de afdeling diepvriesgroenten en diepgevroren kant-en-klare maaltijden van de Deense Danisco groep overgenomen. Dat blijkt vandaag uit een persbericht.
De overname kadert in de strategie van het West-Vlaamse bedrijf om een Europees teelt-, productie- en marketingnetwerk uit te bouwen.

De ex-Danisco afdeling diepvriesgroenten en kant-en-klare maaltijden omvat drie productie-eenheden in Denemarken, één in Nederland (Groko -- Zundert) en één bedrijf in Spanje (Albacete). De groep heeft 750 personeelsleden in dienst werk en realiseerde vorig jaar een geconsolideerde omzet van 4.5 miljard frank (111.5 miljoen euro).

De ARDO groep, gevestigd in Ardooie, realiseerde in 1999 een omzet van 8.8 miljard frank (217.5 miljoen euro). Voor 2000 verwacht de directie een omzet van 9.5 miljard (235.5 miljoen euro). Dit komt overeen met een afzet naar volume van 250.000 ton. Daarbij komt nu een jaarlijkse afzet van 100.000 ton.

Eerder dit jaar had Ardo al het Portugese Monliz in Leiria overgenomen. De Ardo groep beschikt daarnaast over twee productie-eenheden in België, drie bedrijven in Frankrijk en een afpakstation met distributie in Engeland.