RIJSWIJK - Ook op internet is een speurtocht gaande naar overlevenden van de aanslagen in de Verenigde Staten. Op diverse websites kunnen mensen die familie of vrienden kwijt zijn, namen opgeven in de hoop dat er een reactie op komt. Er wordt massaal gebruik van gemaakt.

De site van Disaster Message Service is enkele jaren geleden speciaal opgericht voor het zoeken naar overlevenden van rampen. Dat gebeurde in 1995, nadat de tropische storm Marilyn over het Caribisch gebied was geraasd.

,,Desperately looking for Ralph, Tower 1, 102nd floor'', luidt woensdag de noodkreet van Allison op deze site. ,,My best friend, Arlene, worked in the legal department of Cantor on the 104th floor. We have not heard from her. If you have any info about Arlene or any others from Cantor Fitzgerald, please let me know'', vraagt Marilyn.

Er zijn ook sites waar overlevenden zich kunnen melden. Zo had de World Trade Center Survivor Database woensdag in de loop van de middag 2.699 aanmeldingen binnen van mensen die de aanslagen hadden overleefd. Sommigen van hen waren wel gewond geraakt.

Een van de aanbieders van een zoekservice, schrijver William Shunn, heeft zijn New York Bombin Check In Registry vanwege de massale belangstelling uit de lucht gehaald. De server kon de vele bezoekjes en aanvragen niet aan.