BRUSSEL - Voor de opvolging van de gebeurtenissen in de Verenigde Staten heeft een aantal grote Amerikaanse televisienetwerken een samenwerkingsverband gesloten. Het gaat om een uniek feit in de mediageschiedenis in de VS.

ABC, NBC, CNBC, Bloomberg en CNN Domestic hebben een akkoord bereikt voor de uitwisseling van beelden in de rampgebieden in de VS. De burgers hebben recht op zo veel mogelijk beelden, luidt het. Netwerken die over unieke beelden beschikken maar niet in bepaalde regio's uitzenden, wisselen die uit met andere stations. ,,Bij deze enorme menselijke tragedie heeft het geen zin om onderling te concurreren, maar is alleen samenwerking op zijn plaats'', zo klinkt het bij CNN Europe in Londen.

Wereldwijd houden 4.000 journalisten en correspondenten van de nieuwszender zich uitsluitend bezig met de zaak. CNN Domestic en CNN International houden zich enkel bezig met alles wat rechtstreeks en onrechtstreeks te maken heeft met de tragedies in Amerika en de economische gevolgen en politieke reacties wereldwijd. CNN Europe en CNN Asia coveren de tragedie en hebben verder ook nog aandacht voor de eventuele lokale gebeurtenissen.

Dinsdag dreigde de website van CNN.com bijna te crashen door de massale belangstelling van over de hele wereld. Op een bepaald moment telde CNN.com zo'n 9 miljoen hits per uur. Normaal worden er 14 miljoen per dag genoteerd. De grafische beelden werden op de website tot het absolute minimum herleid en alle overbodige informatie werd eraf gehaald. Woensdag zijn er voorlopig geen problemen, luidt het bij CNN Europe in Londen.