TONGEREN -- De behandeling voor de Tongerse arbeidsrechtbank van de zaak ten gronde van voetballer David Paas (30) tegen Racing Genk is donderdag in onderling overleg tussen beide partijen uitgesteld naar de zitting van 6 februari a.s.

De zaak werd andermaal uitgesteld om beide partijen toe te laten tot een akkoord te komen. Volgens meester Jan Verlinden, die optreedt namens Racing Genk, zijn er op dit ogenblik nog gesprekken bezig over een mogelijke transfer van Paas. Indien die gesprekken op niets uitdraaien, zal Paas de zaak alsnog voor de arbeidsrechtbank brengen.

David Paas daagde Racing Genk op 14 augustus jl. nog in kort geding voor de arbeidsrechtbank omdat hij sedert afgelopen mei naar de zogenaamde A-pluskern werd verwezen, een ,,afdankertje'' van de A-kern volgens Paas. Paas stelde tevens dat Racing contractueel verplicht is om hem opnieuw in de A-kern op te nemen om ervoor te zorgen dat zijn conditie op peil blijft en hij op die manier in aanmerking kan komen voor een toekomstige transfer.

De kortgedingrechter verklaarde de eis van Paas wel ontvankelijk, maar niet gegrond. Paas leidde daarop een behandeling ten gronde in.