LONDEN -- De 58-jarige George Harrison heeft volgens de Britse pers mogelijk ,,nog nauwelijks een maand te leven''. De ex-Beatle verblijft momenteel in New York om daar een hersentumor met bestraling te laten behandelen.

Onder aanhaling van intieme vrienden van de zanger/gitarist berichtte de Daily Mail vandaag dat het ,,deze keer werkelijk heel slecht met hem gaat. Hij denkt dat hij nog nauwelijks een maand kan leven''. Artsen bestempelen de behandeling als de ,,laatste kans'' voor de muzikant.

George Harrison zou volgens de Daily Mail onder de naam George Arias -- de meisjesnaam van zijn vrouw Olivia -- in de universiteitskliniek van Staten Island zijn opgenomen. Die staat in voor een bijzonder sterke bestralingstherapie, enkel voor patiënten met een niet meer te opereren hersentumor. Volgens de Daily Mail is de therapie bij deskundigen omstreden.

Onlangs heeft Harrison voor het eerst sinds zijn eerdere kankerbehandeling dit jaar een song opgenomen. Hij schreef de song ,,A Horse To Water'' met zijn zoon Dhani. Samen met pianist en TV presentator Jools Holland nam Harrison in zijn villa in Zwitserland de song op.

Afgelopen zomer meldde de Britse pers dat Harrison leed aan een hersentumor en stervende was. Maar dit laatste werd door zijn omgeving en hemzelf heftig ontkend.

Harrison leefde tot twee jaar geleden in z'n landhuis ten westen van Londen. Daar ontsnapte de gitarist aan een moordaanslag. Sindsdien woont hij overwegend in het buitenland. De laatste jaren heeft Harrison nauwelijks nog muziek gemaakt.

Hij leed in de voorbije vier jaar reeds aan keelkanker en longkanker.

Voor de Beatles schreef hij indertijd onder meer ,,Here comes the sun'' en ,,While my guitar gently weeps''. Solo scoorde George Harrison in het bijzonder met ,,My Sweet Lord''.