MECHELEN - KV Mechelen-manager Geert Lermyte zei vandaag dat Willy Van den Wijngaert in de loop van februari inderdaad bezoek gekregen heeft van iemand die zich uitgaf als vertegenwoordiger van een firma uit de biscuiterie-sector maar dat dat dezelfde dag nog aan de Belgische Voetbalbond (KBVB) gemeld werd.
,,Die persoon maakte zich bekend als ene Bart De Bruyne, maar Willy Van den Wijngaert stopte al vlug het gesprek met de man, toen bleek dat zijn komst niets met het bedrijf te maken had, maar eerder met een poging tot omkoping in het voetbal'', aldus Geert Lermyte. Hij bevestigt dat dezelfde dag nog door de gerechtigde correspondent van KV Mechelen, op verzoek van de voorzitter, telefonisch contact is opgenomen met de Bondsprocureur om 'één en ander te melden'.

,,De Bondsprocureur heeft hiervan akte genomen en gezegd dat voorlopig niets anders moest worden ondernomen. KV Mechelen is daarom van mening dat zij meer gedaan heeft dan opgelegd door de bondsreglementen en dat de club dus niets kan verweten worden. Hoewel initieel niet vereist, zal KVM het Bondsparket eerstdaags schriftelijk van deze kwestie inlichten'', verzekert Geert Lermyte.

Vanavond valt de kampioenenploeg van KV Mechelen een officiële ontvangst te beurt in het Mechels stadhuis, waarna in het stadscentrum op de IJzerenleen een groot volksfeest is voorzien met tien gratis vaten voor de supporters. Vanop een podium zullen de spelers, trainers en bestuur uitgebreid worden gehuldigd. Omstreeks 21u30 geeft Mechelaar Gunther Neefs een live-optreden.