LOENHOUT/ROTTERDAM - De Lijst Pim Fortuyn kan er maar beter mee ophouden. Dat zegt Marten Fortuyn, de in Loenhout in de Antwerpse Noorderkempen wonende broer van de vermoorde Nederlandse politicus woensdag. Hij benadrukt dat hij spreekt in persoonlijke naam.
,,Ik kan me niet bemoeien met het bestuur van die partij, en ik ben er ook geen lid van. Maar men moet zich wel realiseren: Pim is de partij, en de partij is Pim'', aldus Marten Fortuyn.

Volgens hem bestaat de mogelijkheid dat Nederland na de verkiezingen onbestuurbaar wordt, omdat mensen uit sympathie massaal op Pims lijst gaan stemmen. ,,Op persoonlijke titel zeg ik: ik zou het verstandig vinden als de Lijst Pim Fortuyn zich voor de verkiezingen opheft. Dat is ook een enorm signaal aan de politiek, omdat ze dan iets van het erfgoed van Pim moeten oppikken.''

Zijn wens lijkt geen werkelijkheid te worden. De partijleden hebben beslist door te gaan. Fortuyn blijft als lijsttrekker op de lijst staan. Kiezers zullen dus hun stem kunnen uitbrengen op een dode.

De broer van Fortuyn zegt voorts dat het de uitdrukkelijke wens van Pim Fortuyn was om in Italië te worden begraven. Maar omdat daar voorbereidingen voor nodig zijn, alsook de toestemming van de Italiaanse autoriteiten, is beslist om Fortuyn eerst in Nederland te begraven.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig