RECKLINGHAUSEN -- De Duitse oud-minister van Economische Zaken en vroegere vice-voorzitter van de FDP, Jürgen Möllemann, is vanmiddag omgekomen bij een parachutesprong. Volgens ooggetuigen pleegde hij zelfmoord.
Volgens bronnen in politiekringen hebben verschillende ooggetuigen bevestigd dat de 58-jarige politicus zijn geopende valscherm losmaakte en geen gebruik maakte van zijn reservevalscherm. De politie wil het bericht nog niet officieel bevestigen.

De 57-jarige oud-minister stond in het middelpunt van een partijfinancieringsschandaal. Eerder vandaag maakten openbare aanklagers bekend dat er in het kader van een onderzoek naar belastingontduiking huiszoekingen waren gedaan op adressen in Duitsland, Spanje en andere landen.

Möllemann was in maart opgestapt uit de FDP, nadat de partijleiding maandenlang geprobeerd had hem eruit te werken wegens antisemitische uitlatingen. Hij legde zijn functie als vice-voorzitter neer toen partijgenoten hem de slechte resultaten bij de Bondsdagverkiezingen van september vorig jaar aanwreven.